Surinaamse vriendengroep opgepakt voor groepsverkracting

politie, belgie, auto, busje
Foto: JEVS97

Vier Surinaamse mannen zitten al drie maanden vast in België op verdenking van een groepsverkrachting in het district Merksem in Antwerpen.

De Belgische krant HLN meldt dat de verkrachting inmiddels al bijna een jaar geleden heeft plaatsgevonden in het appartement van een van de Surinaamse mannen. Het 20-jarige meisje zou na een nachtje stappen in de woning aan de Lambrechtshoekelaan seks hebben gehad met haar vriend Alfredo G., maar ook met Anthoin J., George D. en een 17-jarige.

Het meisje stapte een week na het voorval naar het ziekenhuis voor een medisch onderzoek. Vier maanden later durfde zij pas aangifte bij de politie te doen, waarna de vier vrienden in april werd gearresteerd.

Woord-tegen-woord

De jongens hebben toegegeven dat zij die nacht seks hadden gehad met het meisje, maar dat dit met haar volledige instemming is gebeurd. Het slachtoffer spreekt dit tegen. Volgens Jonathan Bogaerts, advocaat van Alfredo G., is dit een verhaal van woord-tegen-woord. “Het blijft vreemd dat het meisje pas na vier maanden aangifte heeft gedaan. De jongens zitten al drie maanden in de cel. De raadkamer wilde hen vrijlaten met een elektronische enkelband maar het parket steekt daar een stokje voor. De Kamer voor Inbeschuldigingstelling wees ons beroep gisteren af waardoor de drie jongeren in de cel blijven”, aldus de advocaat.