Surinaamse vrouw veroordeeld tot 2 jaar cel voor cocaïnesmokkel

treinstation brest frankrijk
Het treinstation van Bres in Frankrijk waar de vrouw werd aangehouden. Foto: Francois Trazzi

De 30-jarige Surinaamse Lumeira Kago is gisteren in Frankrijk veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf voor het smokkelen van cocaïne. Dit meldt de Franse krant Le Télégramme.

Kago, moeder van twee jonge kinderen, werd op 21 mei op het treinstation van Brest (Bretagne) door de douane staande gehouden op verdenking van cocaïnesmokkel. Na een scan bleek dat de vrouw zes bolletjes met in totaal 227 gram cocaïne in haar maag had. De drugs zou per trein vervoerd worden naar de Franse stad Lille.

Intimidatie

Kago verklaarde dat zij in Lille een man had ontmoet die zij ‘erg leuk’ vond. De man hielp haar financieel en vroeg of zij bij hem in huis kwam wonen. Kago zei dat ze dit niet wilde, waarop de man haar intimideerde en het geld terugvroeg. Omdat de vrouw het geld niet kon terugbetalen, besloot zij om cocaïne te gaan smokkelen om zo het bedrag te kunnen afbetalen. “Hij gaf me de cocaïne en vertelde me hoe ik het kon verbergen”, aldus Kago.

De officier van justitie eiste twee jaar gevangenisstraf tegen de vrouw. Deze eis werd uiteindelijk overgenomen door de Franse rechter. Ook moet Kago een boete van € 9.087 betalen.