Suriname introduceert strenge bouw en milieupolitie

milieupolitie, bouwpolitie, suriname

Het Surinaamse ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft een nieuwe task force in het leven geroepen. Het Korps Politie Suriname wordt aangevuld met de milieupolitie en de bouwpolitie. Klachten van burgers uit de samenleving dienen met de komst van de nieuwe politie-eenheden sneller en efficiënter te worden aangepakt. Dit meldt het Surinaamse ministerie in een persbericht. 

Quick response

De bouwpolitie zal toezien of de bouwwetgeving wordt nageleefd. Op dit moment staan er op veel bouwovertredingen in Suriname geen sancties. Hier komt met de task force verandering in. Er zal bij een melding met een ‘quick response unit’ uitgerukt worden. Bij constatering van een overtreding zal er direct ingegrepen worden. De milieupolitie zal met dezelfde aanpak de milieuwetgeving gaan controleren.

Melden van problemen

Aan de gemeenschap wordt een beroep gedaan om elke vorm van overtreding door te geven aan de milieu en bouwpolitie. “Er kan te allen tijde een beroep worden gedaan op de teams in het veld via de klachtenlijn”, verklaart Raoul Swedo, hoofd van de afdeling voorlichting.