Suriname ondanks winst zo goed als uitgeschakeld op CONCACAF U20

suriname u20 elftalfoto
Surinaams elftal U20. Foto: Facebook

Suriname wist gisteren met 0-2 te winnen van Trinidad & Tobago. Ondanks de overwinning is het zo goed als uitgeschakeld op het CONCACAF U20 kampioenschap in Florida. 

Suriname kwam via Shaquille Cairo op voorsprong in de 29e minuut. Een hoge voorzet van links werd in eerste instantie nog tegen een verdediger van Trinidad gekopt, maar daarna hard achter de Trinidadiaanse doelman geschoten. De 0-2 kwam in de 70e minuut van de voet van Bryan Elshot, die een voorzet van aanvoerder Alvaro Verwey vanaf de rechter binnen tikte.

Volgende ronde

Plaatsing voor de volgende ronde lijkt voor Suriname een bekeken zaak. Alleen de winnaar van de groep verzekerd zich een doorgang. Gastland de Verenigde Staten wist al zijn duels te winnen en staat aan kop in groep A met 12 punten. Suriname staat tweede met 9 punten. Het doelsaldo van de Amerikanen (+30) is echter velen malen beter dan die van Suriname (+13). Suriname speelt zijn laatste wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Om zich alsnog te plaatsen zal Suriname met 18 doelpunten verschil moeten winnen van de Amerikanen.

De stand in groep A op 8 november 2018.