Suriname Tour Agent schort per direct tours naar Brownsberg op

suriname tour agent, suriname
Foto: Suriname Tour Agent/Facebook.

De Surinaamse reisorganisatie Suriname Tour Agent schort per direct zijn tours naar het natuurgebied Brownsberg op. Dit doet het bedrijf naar aanleiding van activiteiten van goudzoekers die het park beschadigen en vervuilen.

“Per heden schorten wij alle tours naar het Brownsberg gebied op.
Wij zijn helaas hiertoe genoodzaakt, naar aanleiding van de mediaberichten over de goudwinning in dit tot voor kort, beschermd natuurgebied”
, schrijft Cathrin Jüdell, eigenaresse van Suriname Tour Agent, op Facebook.

Regering

Jüdell spreekt de Surinaamse regering aan op zijn verantwoordelijkheid Brownsberg te beschermen. “Wij roepen de regering op dit natuurgebied te beschermen en zowel de illegale, als de goudwinningsbedrijven gelieerd aan de regering , werkend met een vergunning in een beschermd gebied(!), per direct van dit gebied te verwijderen.”

Volgens de eigenaresse is het niet de eerste keer dat er is opgeroepen om te stoppen met goudwinning in het natuurgebied. “Voor ons werkzaam in het toerisme, is het onbegrijpelijk dat na verscheidene keren te zijn opgeroepen deze goudwinning te staken, de regering doet alsof haar neus bloed, met als gevolg een verdere verwoesting van dit gebied.”. Ook zegt Jüdell dat door de slappe houding van de regering het toeristenaantal wat jaarlijks Brownsberg bezoekt, wat volgens haar toch al niet veel is, nog verder zal afnemen.

Recent werd bekend dat de bekende Irene watervallen in Brownsberg ernstig vervuild zijn geraakt door activiteiten van goudzoekers. Milieuactivist Erlan Sleur plaatste hiervan een video op Facebook. 

2 Januari 2019: Hierbij de schokkende beelden van de Irene watervallen in het Brownsberg Natuurpark. Nadat we al eerder beelden van de Leovallen hadden gekregen over de zware vervuiling, kunnen we de belangrijkste hotspot "Irenevallen" daar ook aan toevoegen. Na bekend worden van illegale goudzoekers bij de Leovallen, heeft volgens het personeel op de berg, de regering, na ruim 3 weken, nog geen ene vinger uitgestoken. De totale vernietiging van onze natuur door deze regering en het gehele kliekje er omheen (Paars maar ook kapitaal krachtige VHPers die flink mee eten) is volop ingezet met het enige doel "zakken vullen". ????GEEN RESPECT VOOR DE NATUUR?GEEN RESPECT VOOR DE BOSSEN???GEEN RESPECT VOOR DE DIEREN?????GEEN RESPECT VOOR ONZE KREKEN EN RIVIERENGEEN RESPECT VOOR DE OCEANENGEEN RESPECT VOOR DE MENSGEEN RESPECT VOOR MOEDER-AARDE DOOR DEZE PAARSE REGERING EN OOK ALLE ANDERE POLITICI DIE DIT STILZWIJGEND TOELATEN…ETEN ZE OOK MEE?ONS MOOIE LAND WORDT VERNIETIGD EN WIJ "HET VOLK" BLIJVEN TOEKIJKEN…NAMENS DE DIEREN, BEDANK IK DE REGERING BOUTERSENAMENS DE BOSSEN, BEDANK IK DE REGERING BOUTERSENAMENS DE TOTALE NATUUR, BEDANK IK DE REGERING BOUTERSENAMENS PROBIOS OOK VAN HARTE BEDANKT REGERING BOUTERSE MET JULLIE CRIMINEEL GEDRAG JEGENS MOEDERAARDE……??????NOG 5 VOOR DE "NATIONALE DUIVELSE PARASIETEN" OOK WEL NDP GENAAMD.????

Geplaatst door Erlan Sleur op Vrijdag 4 januari 2019