Telegraaf: ‘4.850 kilo cocaïne in Surinaamse rijstcontainer in plaats van 2.344 kilo’

drugs, suriname, cocaine, 9 januari 2019
Een gedeelte van de lading aangetroffen cocaïne in de haven van Suriname. Foto: Facebook.

De Telegraaf treedt vanochtend met opvallende informatie naar buiten. De Nederlandse krant schrijft dat er niet 2.344 kilo cocaïne in de rijstcontainer zat, maar 4.850 kilo. De drugsvangst werd vorige week gedaan in de Jules Sedney Haven in Suriname.

“Bronnen in de haven van Paramaribo die deze krant regelmatig tippen over drugsvangsten melden dat er 4850 kilo cocaïne zat in de containers, maar dat er slechts 2344,5 kilo is aangegeven” aldus de Telegraaf.

De politie liet zaterdag op een persconferentie weten dat er 94 zakken met een totaalgewicht van 2.344,5 kilo cocaïne aangetroffen zijn in een gecontroleerde container. In de overige zeven containers zou geen drugs gevonden zijn.

Gisteren werd de 40-jarige rijstondernemer Nitinder Oemrawsingh, die in verband werd gebracht met de lading drugs, doodgeschoten in Guyana. “Oemrawsingh heeft waarschijnlijk moeten boeten voor de vangst of, zo zeggen bronnen van De Telegraaf in Paramaribo, topcriminelen of corrupte connecties van deze criminelen proberen met zijn dood te voorkomen dat meer bekend wordt over de smokkelaars”, aldus de krant.

Volgens de advocaat van Oemrawsingh, Irvin Kanhai, zou zijn cliënt zich morgen melden bij de politie.