Tieners in Suriname belandde in ziekenhuis na eten spacecake

azp, ziekenhuis, suriname, spoedeisende hulp
Foto: KPS.

Zeker zes tieners zijn afgelopen maandag in Suriname bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis beland na het eten van spacecake. Dit schrijft de Surinaamse krant Times of Suriname.

Een moeder vertelt dat zij haar twee tienerzonen maandagnacht met spoed naar het ziekenhuis moest brengen nadat zij onwel waren geworden. Volgens haar zou er niet alleen marihuana in de cake hebben gezeten, maar ook ‘andere troep’.

Een ander meisje werd volgens de krant gillend binnengebracht op de eerste hulp, terwijl een vierde tiener buiten bewustzijn was toen zij bij het ziekenhuis arriveerde. Volgens het medium waren er politieagenten aanwezig om de zaken in goede banen te leiden.

Uit onderzoek bleek dat er sporen van marihuana in het bloed en urine van de tieners zaten. Zij verklaarden dat zij de spacecake via social media gekocht hadden. De marihuana wordt ook verwerkt in boter, brownies en koekjes.

Een dienstdoende arts vertelde aan de moeder dat er de laatste tijd meerdere van dit soort gevallen binnenkomen. De bezorgde ouder doet een beroep op jongeren om ‘stoer’ gedrag achterwege te laten en zich niet te laten verleiden om allerlei dingen te kopen op het internet.