Times of Suriname: ‘Bouterse ontslaat drie commissarissen bij SLM’

surinam airways, slm, airbus a340. pz tcr, suriname, take off---1
De Airbus A340 van de SLM. Foto: Alexander Zur

President Bouterse heeft vorige week vicepresident Ashwin Adhin de opdracht gegeven om drie leden van de raad van commissarissen (RvC) van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) te ontslaan. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname op basis van een bron.

Volgens de krant is er per 1 maart afscheid genomen J. Rosheuvel, P. Sital en ex-onderminister en voormalig secretaris van Bouterse M. Gopi. Waarom zij zijn bedankt, is niet duidelijk. De drie heren worden per direct vervangen door F. Abdoelgafoer, H. Commiesie en A. Moredjo.

Annulering

De berichtgeving valt samen met de op woensdag ontstane chaotische situatie op de Surinaamse luchthaven Zanderij. De SLM zag zich genoodzaakt om een vlucht naar Amsterdam te annuleren wegens een technisch mankement aan het toestel. Dit leidde tot onvrede en frustratie bij de passagiers, die urenlang moesten wachten op vervoer naar het hotel en de overnachting uit eigen zak moesten voorschieten.

Het benodigde onderdeel werd uiteindelijk met een KLM-vliegtuig ingevlogen. Het toestel vertrok meer dan 24 uur later alsnog naar Amsterdam.