Toeristenkaart en visum voor Suriname nu online verkrijgbaar

toeristenkaart suriname
De papieren Surinaamse toeristenkaart.

De toeristenkaart en visum om Suriname binnen te komen zijn vanaf nu online verkrijgbaar. Hiermee zal voor veel reizigers een einde komen aan de bezoeken aan onder andere het Surinaamse consulaat, het loket op Schiphol of de immigratiepost op Zanderij.

De E-toeristenkaart en het E-visum zijn aan te vragen op suriname.vfsevisa.com. Dit is een nieuwe website, die in opdracht van het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken in het leven is geroepen.

De reiziger dient op de website een account aan te maken. Vervolgens dient men de aanvraag volledig in te vullen en de betaling te voldoen. De kosten blijven ongewijzigd: 40 dollar (ongeveer 35 euro). Op dit moment kan er alleen betaald worden met een Mastercard, Visa en Union Pay credit/debit card. Onduidelijk is of er in de toekomst ook met iDEAL afgerekend kan worden.

U ontvangt de toeristenkaart als PDF-bestand in uw mail. Het document zal ook beschikbaar zijn wanneer u inlogt op de website. Deze dient uitgeprint te worden en samen met uw paspoort overhandigd te worden aan het immigratieloket op de luchthaven. Reizigers wordt aangeraden om een kopie van het pdf-bestand op de mobiele telefoon te bewaren.

Voor de realisatie van het nieuwe elektronische systeem is Suriname een samenwerking aangegaan met VFS Global. Het bedrijf is een van de grootste technologische bedrijven op het gebied van visa’s, paspoorten en identiteitsmanagement. VFS Global, met het hoofdkwartier in Dubai, opereert in 143 landen op vijf verschillende continenten.

Hieronder de gehanteerde tarieven:

tarieven, toeristenkaart en visum, suriname

Ministerie van Buitenlandse Zaken introduceert E-Visa en E-Toeristenkaart

Ministerie van Buitenlandse Zaken introduceert E-Visa en E-Toeristenkaart

Geplaatst door Nationaal Informatie Instituut op Donderdag 18 april 2019