TUI tovert resort Overbridge om in familie bungalowpark

robbi lachmising, slm, surinam airways,

De Surinaamse recreatieparken Overbridge en Colakreek zullen beiden voorzien gaan worden van vakantiebungalows om grote en kleine groepen toeristen (gezinnen) te huisvesten. Suriname heeft op dit moment te weinig te bieden aan gezinnen, zeker voor kinderen is er niet veel te beleven in vergelijking met andere vakantiebestemmingen. Beiden projecten moeten er voor zorgen dat er meer toeristen naar Suriname komen in de nabije toekomst. 

Overbridge

Luchtvaartmaatschappij TUI, die een samenwerking met de SLM is aangegaan en sinds vorig jaar is begonnen met vluchten naar Suriname, kondigde eerder al aan dat het een vakantiepark in Suriname wilde bouwen. Het gaat om TUI’s eigen ecologische vakantieconcept ‘TIME TO SMILE’. Duurzaamheid is hierbij een belangrijke pijler. Dit wil zeggen dat er bewust zal worden omgegaan met afval en de natuur. Ook zal de lokale bevolking betrokken gaan worden bij het produceren van voedsel.

Faciliteiten

Er is een plan gemaakt voor de plaatsing van 150 2,4,6 en 8 persoons bungalows op resort Overbridge. Ook komt er een golfslagbad, een glijbaan, een wildwaterbaan, eetgelegenheden en restaurants. Daarnaast zullen er verschillende thema’s verwerkt gaan worden in het vakantiepark. “Het wordt een soort Center Parcs in de openlucht”, zegt André Nobel, architect van het project.

Het nu bekende terrein van het Overbridge resort is 9 hectare groot, maar de totale oppervlakte van het gebied is maar liefst 100 hectare. Deze oppervlakte zal volledig gebruikt en gevuld gaan worden. Het project gaat ongeveer 20 miljoen euro kosten.

De eigenaar van resort Overbridge, Henri Wong, is blij met de ontwikkelingen, maar denkt dat het nog wel even gaat duren eer er van massa toerisme gesproken kan worden in Suriname.

Colakreek

Ook Colakreek krijgt 40 nieuwe vakantiebungalows. Dit zegt Robbi Lachmising namen de SLM-Group, waar ook METS Travel & Tours onder valt. Hij vindt dit alles een goede ontwikkeling, omdat dit iets is wat ontbreekt in Suriname.

Zie onderstaande video voor meer info.