ZIEN: Emotionele Moederdag Special met Gail Eijk nu online te bekijken

gail eijk, moederdag special, suriname
Gail Eijk op bezoek bij een van de moeders. Beeld: STVS.

Degene die de ‘Because we care’ Moederdag Special met Gail Eijk gisteren op televisie gemist hebben hoeven niet te treuren. Het tranentrekkende item van meer dan een uur is vandaag door de STVS online gezet, zodat iedereen het kan bekijken.

Voor ‘Because we care’ werden 30 moeders geselecteerd die een pakket met voeding en levensmiddelen uitgereikt kregen. “Het zijn hele grote pakketten, waarmee ze ten minste een paar maanden mee zullen rondkomen”, aldus Eijk tegen STVS.

De STVS-verslaggeefster zorgde met haar team voor veel blije gezichten en emotionele reacties bij de bezoeken van de geselecteerde moeders. De eerste moeder kreeg zaterdag al haar pakket uitgereikt, omdat het adres ver uit de route lag.

De Surinaamse artiest Enver Panka, die zich aan het project verbonden heeft, bracht speciaal voor de Moederdag Special het nummer ‘Warderi yu mama’ met bijbehorende videoclip uit (zie onder).

‘Because we care’ werd georganiseerd door de Surinaamse televisiezender STVS en de stichting Amor Vitae, waar Eijk de voorzitter van is. Haar broer Revelino Eijk is woordvoerder van de stichting, die zich inzet voor het verwerven van donaties ten behoeve van de meest acute hulpbehoevende burgers in Suriname. Volgens de verslaggeefster is het Moederdagproject een project van de hele samenleving, omdat de hele samenleving te samen deze uiteindelijk financiert.

Het ‘Because we care’ item wordt op woensdag 15 Mei om 19:00 uur herhaald via kanaal 8.2 van de STVS.