Twee Nederlandse-Surinamers slachtoffer van bloedige roofoverval in Suriname

roofoverval-magentastraat-suriname-2-februari-21019

Twee Nederlandse-Surinamers zijn afgelopen zaterdagavond het slachtoffer geworden van een brute roofoverval aan de Magentaweg in Suriname. 

Een van hen, een 52-jarige vrouw, liep een in- en uitschot in haar buik op. Het tweede slachtoffer uit Nederland is een man (52). Deze raakte niet fysiek gewond, maar zou ‘ernstig getraumatiseerd’ zijn.

Ook de schoondochter van de vrouw (21) en de 64-jarige eigenaar van de woning waren aanwezig en werden beiden in het been getroffen. Zij zaten op het moment van de overval buiten op het terras, toen de overvallers al schietend het erf opkwamen. Alle slachtoffers zijn afgevoerd naar het ziekenhuis en verkeren momenteel buiten levensgevaar.

Op het moment van de overval, die omstreeks 22:35 uur plaatsvond, bevonden zich ook nog vier mensen in de woning. Ook deze mensen werden overmeesterd door de overvallers, die gouden sieraden, een onbekend geldbedrag in SRD’s en Euro’s en een handtas meenamen. Op een filmpje dat op Facebook is geplaatst, is te zien dat heel het huis bedekt is met bloedsporen.

Na de daad vluchtte het tweetal naar de Karailaweg (zijstraat Magentaweg), richting de Vierkinderenweg, waar de twee mannen in een grijze Toyota RunX stapte en wegreden. Tijdens het vluchten hebben de verdachte meerdere personen bedreigd met een vuurwapen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is opzoek naar de twee rovers.

Beroving aan de Magentakanaal weg

Geplaatst door Suriname Vandaag op Maandag 4 februari 2019

Beste Facebook vrienden en kennissen, Langs deze weg wil ik jullie hulp vragen voor het volgende. Afgelopen zaterdag 2 februari in de avond omstreeks 22:35 is er een bewapende roofoverval gepleegd te Magentaweg, wanica. Hierbij zijn er meerdere personen beschoten en ernstig gewond geraakt. De dieven hebben gouden sieraden en een onbekend geldbedrag in SRD en Euro’s buitgemaakt. Op de camera beelden ziet u dat deze mannen tot 2 keer langs het huis lopen en vervolgens schietend het erf en huis inrennen. Na hun daad zijn de dieven vanuit het huis gerend naar de karailaweg (zijstraat Magentaweg) richting de vierkinderenweg waar een vluchtauto ( grijze RunX ) klaarstond. Tijdens het vluchten (rennend) hebben ze meerdere personen ook bedreigd met hun vuistvuurwapen. Deze mannen zijn van creoolse afkomst, waarvan een vermoedelijk rond de 20 en de ander rond de 30 is. De jongere heeft een smal postuur en is rond de 1.70 m lang en daarnaast zie je op het filmpje dat hij nogal een aparte manier van lopen heeft. De andere heeft een stevig postuur met een lengte tussen de 1.70-1.75m en had op het moment een witte tanktop met donkere kniebroek en witte sneakers aan, opvallende aan hem is dat hij een Pirate eye patch (ooglapje) aan had tijdens het overval. Ook verzoek ik de mensen die op dat moment langsreden met auto/bromfiets om contact op te nemen als ze meer informatie kunnen verschaffen over deze 2 mannen. Herkent u deze mannen of heeft u voor, tijdens of na het roofoverval iets gezien of gehoord die iets te maken kunnen hebben met het overval dan verzoek ik u graag contact op te nemen met mij via een Pb of bel 8947650/8594036 ( dit blijft natuurlijk anoniem )Degene met een gouden tip die leidt tot arrestatie van de dieven word DIK beloond. ?Graag verzoek ik u om dit bericht verder te delen en onder aandacht te brengen van anderen, dit word zeer gewaardeerd.

Geplaatst door Riszh AK op Zondag 3 februari 2019