Vader duwt 7-jarige zoon van Wijdenboschbrug Suriname

wijdenboschbrug, suriname, bosje brug, paramaribo
De Jules Wijdenboschbrug in Suriname. Foto: Mark Ahsmann

Een vader heeft zijn 7-jarige zoon van de Surinaamse Wijdenboschbrug geduwd. De jongen ligt op dit moment op de Intensive Care (IC) afdeling van het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo. Het slachtoffer is buiten levensgevaar. 

De bemanning van een vissersboot heeft de jongen uit het water gehaald. Een getuige heeft het slachtoffer vervolgens met zijn auto, onder begeleiding van een politiemotor, naar het ziekenhuis gebracht.

Politieverklaring

“Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat het slachtoffertje door zijn vader Rafiek naar de brug is gebracht. De vader heeft het jongetje op gegeven moment vanuit een bepaalde hoogte van de brug de rivier ingeduwd. Volgens de moeder heeft haar partner in beschonken toestand de woning verlaten en heeft hij de jongen van school afgehaald. Toen zij merkte dat haar zoon niet thuis kwam, belde zij op het nummer van de man. Haar zoon beantwoordde rond 15.00 uur de telefoon van de vader. De jongen kon niet aangeven in welke buurt hij zich op dat moment bevond met zijn vader. Op de achtergrond hoorde de vrouw haar partner schreeuwen tegen haar zoon dat zij op de ‘Bosje’ brug zijn waar zij zouden springen.”, aldus de politie in een persbericht.

De moeder meldde zich vervolgens direct bij de politie Nieuwe Haven. Daar kreeg zij te horen dat er inderdaad een jongetje van de Wijdenboschbrug is geduwd. De vrouw heeft inmiddels bevestigd dat het om haar 7-jarige zoon gaat.

Van de vader ontbreekt op dit moment nog elk spoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.