Verdachte in politie-overall probeert Surinaamse agent te beroven

nep agenten suriname, juni 2019
Een van de verdachte, gekleed in een politieoverall. Foto: Facebook.

De politie van Munder heeft vrijdagnacht met ondersteuning van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) drie roofverdachten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Eén van de verdachten was gekleed in politieoverall. Dit schrijft de Surinaamse krant De Ware Tijd.

Volgens de krant probeerde de drie verdachten een voertuig aan de Ringweg klem te rijden. De bestuurder van het voertuig, die zelf een politieagent is, had meteen door dat het om een overval ging. De agent vroeg naar assistentie en de collega’s van politiepost Munder schoten hem direct te hulp.

Het voertuig met de verdachten werd aan de Washingtonstraat door de ingeschakelde politieagenten klemgereden. Met assistentie van het Regio Bijstand Team Paramaribo werden de mannen naar politiebureau Munder overgebracht ter voorgeleiding.

Naar verluidt zijn de mannen oud-bekenden van de politie. Een van hen is een maand geleden op vrije voeten gekomen. Het trio is tussen de 29 en 49 jaar oud. De politie van Munder onderzoekt de zaak verder.

Drie roof verdachten waaronder 1 in politie uniform aangehouden.

Geplaatst door Klaas Anthonio op Zaterdag 15 juni 2019