Verkoop papieren toeristenkaart voor Suriname stopt definitief

toeristenkaart suriname
De papieren Surinaamse toeristenkaart.

De verkoop van de papieren toeristenkaart voor Suriname stopt dit jaar nog. Per 18 oktober 2019 zal de papieren toeristenkaart nergens meer te verkrijgen zijn en zal er volledig overgegaan worden op de E-toeristenkaart. Dit meldt het consulaat van Suriname.   

Het ministerie van Buitenlandse Zaken lanceerde op 15 april 2019 een nieuwe website waar reizigers online een toeristenkaart of visum kunnen aanvragen. Het consulaat raadt mensen aan om per direct gebruik te maken van deze mogelijkheid.

De toeristenkaart werd in 2011 door de Surinaamse regering geïntroduceerd om het voor reizigers makkelijker te maken om Suriname binnen te komen.

iDEAL

De kosten voor een toeristenkaart blijven ongewijzigd: 40 dollar (ongeveer 35 euro). Op dit moment kan er alleen betaald worden met een Mastercard, Visa en Union Pay credit/debit card. Veel reizigers hebben bij VFS Global, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de aanvraag en verwerking van de toeristenkaart en het visum, aangegeven met iDEAL te willen betalen. Luziano Truideman, directeur Algemeen Beheer Consulaire Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken, liet eerder weten dat deze betaaloptie bekeken wordt.

consulaat suriname 25 mei 2019-