Vermoedelijke lichaam vermiste Monaliza (37) aangetroffen

renold g, suriname, monaliza
Renold G.

In Paramaribo-Noord is vrijdag door de politie het vermoedelijke lichaam van de vermiste Monaliza Maynard (37) aangetroffen. De ex-partner van de vrouw, Renold G. (39), heeft bekend de vrouw te hebben gedood en haar lichaam in brand te hebben gestoken. 

Dit meldt de Surinaamse politie op zijn website.

Monaliza vertrok maandagavond omstreeks 19:00 uur op haar Yamaha brommer richting Zorg en Hoop en is nooit op haar bestemming aangekomen.

Na onderzoek door de politie werd de 39-jarige Renold G. donderdag aangehouden als verdachte in de zaak. De man ontkende in eerste instantie iets met de vermissing van Monaliza te maken te hebben. De 16-jarige Arjun, zoon van het ex-koppel, plaatste gisteren een video-oproep in een poging zijn moeder te vinden.

Getuigenverklaringen leidde de politie naar een locatie op Wanica, waar de vrouw voor het laatste gezien werd. De politie trof hier de bromfiets van de vrouw gedemonteerd aan. Nadat G. geconfronteerd werd met de onderdelen kwam hij terug op zijn eerdere verklaring en zei de bromfiets van Monaliza te hebben afgepakt. De man gaf korte tijd later een volledige verklaring dat hij de vrouw gedood had en haar lichaam in brand te hebben gestoken.

De stoffelijke resten van het lichaam zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) voor onderzoek in beslag genomen. Het onderzoek loopt nog.