VIDEO: dodelijke steekpartij in Suriname vastgelegd op camera

politieauto, suriname, kps, paramaribo
Foto: KPS

De steekpartij aan de Prinsessenstraat waarbij zaterdagmorgen de 41-jarige Amessi Lief om het leven kwam is vastgelegd met een beveiligingscamera. De heftige beelden worden op social media verspreid.

In de video is te zien hoe Lief in een auto voorbij rijdt en stopt. De 50-jarige verdachte Humphrey A., alias “Momentie” komt op dat moment naar de auto toegelopen. Lief stapt uit en geeft A. een duw. Vervolgens slaat A. met een voorwerp in het gezocht van Lief. De twee mannen raken in een handgemeen. A. trekt op dat moment een mes van achter uit zijn broekzak en steekt het slachtoffer in zijn borst. Lief doet een paar stappen naar achter, als hij door een tweede man benaderd wordt die die hem een trap geeft. Lief valt op de grond, probeert op te staan en zakt dan in elkaar. A. loopt dan zwaaiend met het mes weg van de plaats delict. Het slachtoffer overleed ter plaatste.

Humphrey A. is zaterdag door de politie gearresteerd. Ook is Orlando G. aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de zakken van Lief te hebben leeggehaald, terwijl deze zwaar gewond op de grond lag.