VIDEO: ‘Nieuwe’ SLM Boeing voert eerste vlucht uit naar Curaçao

slm, boeing 737-700, surinam airways, suriname
De Boeing 737-700 (PZ-TCS) van de SLM.

De ‘nieuwe’ Boeing 737-700 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft gisteren zijn eerste vlucht uitgevoerd. Onder vluchtnummer PY729 vloog ‘District of Brokopondo’ vanaf Paramaribo, via Trinidad, naar eindbestemming Curaçao.

De 14 jaar oude Boeing, die wordt geleasd van de Mexicaanse luchtvaartmaatschappij Aeroméxico en registratienummer PZ-TCT heeft gekregen, zette om iets over 08:00 uur (lokale tijd) koers naar het Caribische eiland. Het toestel vloog later via dezelfde weg terug.

De nieuwe SLM Boeing, die de maatschappij eind vorig jaar in ontvangst nam en van nieuw interieur is voorzien, zal worden ingezet op de regionale routes en biedt plaats aan 120 economy class en 8 business class-passagiers.

Het is de tweede Boeing 737-700 voor de Surinaamse luchtvaartmaatschappij. Het eerste exemplaar ontving de SLM in april vorig jaar.

Vloot

De vloot van de SLM bestaat op dit moment uit twee Boeing 737-700 toestellen en een Airbus A340 voor de vluchten naar Amsterdam. De Airbus staat echter al sinds begin vorige maand aan de grond in verband met ‘extra operationele werkzaamheden’ aan het landingsgestel. De maatschappij verwacht dat het toestel eind maart weer ingezet kan worden.

Hieronder een video van de aankomst van de SLM Boeing op Zanderij.