Video: Stoffelijk overschot ‘Biga’ met zang onthaald in Suriname

biga, lichaam, aankomst, suriname

Het stoffelijk overschot van kawinazanger Ronny ‘Biga’ Nelom is in Suriname gearriveerd. Onder begeleiding van de culturele zanggroep Ama werd de kist met daarin het lichaam van de zanger naar binnen gebracht. Tientallen belangstellenden waren op de aankomst afgekomen.

Naar verluid heeft President Bouterse een financiële bijdrage geleverd om de Combinatie 16-zanger een waardig afscheid te kunnen geven.

Op woensdag 10 oktober zal de ‘dede oso’ van Biga plaatsvinden op het terrein van staatsradio SRS. Een dag later, donderdag 11 oktober, zal de zanger begraven worden op de begraafplaats ‘Hodie Mihi Cras Tibi’ aan de Dr. Sophie Redmondstraat 246, waar ook de Surinaamse zanglegendes Henry Ceder en Max Nijman ten ruste leggen.

Of de diensten live online te volgen zijn, is onduidelijk.

Bekijk hieronder de video van het onthaal van Biga in Suriname.

Stoffelijk overschot Biga gearriveerd in SurinameHet stoffelijk overschot van Biga is in Suriname gearriveerd. Met een verwelkoming van zangroep Ama werd het lichaam naar binnen gebracht. President Bouterse heeft een financiele bijdrage geleverd om Ronny Nelom, zoals de Combinatie 16 artiest echt heette, een waardige uitvaart te geven in zijn geboorteland. De zanger zal begraven worden te Hodi Mihi Krastibi. Zijn ziel kan nu officieel in vrede rusten.

Geplaatst door PRIET PANGI op Maandag 8 oktober 2018

Geplaatst door Lusco Aleke op Dinsdag 9 oktober 2018