VIDEO: vliegtuig Copa Airlines geland in Suriname

copa airlines, suriname, boeing 737
Een Boeing 737-800 van Copa Airlines. Foto: Victor

Copa Airlines is vanmiddag geland op de Johan Adolf Pengel luchthaven in Suriname. De Boeing 737-700 van de Panamese luchtvaartmaatschappij raakte omstreeks 15:25 uur (lokale tijd) voor het eerst Surinaams grondgebied. De aankomst van het vliegtuig werd vastgelegd op camera (zie onder).

Vlucht CM 318 was volledig volgeboekt. De passagiers kregen in het vliegtuig Surinaamse vlaggetjes uitgedeeld. Na de landing kreeg het toestel een watersaluut van de Surinaamse brandweer. Aan boord zaten onder andere minister Vijay Chotkan (OWT&C) en Stephen Tsang (HI&T).

Copa Airlines zal twee keer per week, op de woensdag en de zaterdag, heen en weer gaan vliegen tussen Panama City en Suriname. De luchtvaartmaatschappij gebruikt hiervoor een van zijn Boeing 737-700’s. Het toestel biedt plaats aan 112 passagiers in de economy class en twaalf in de business class.

Verbinding

Door de nieuwe luchtverbinding zal Suriname verbonden worden met de grote Tocumen luchthaven in Panama City, die als hub toegang biedt tot 81 steden in 33 landen in de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika. Copa Airlines is één van de grootste maatschappijen van Latijns-Amerika, heeft een vloot van 94 vliegtuigen en vervoerd per jaar meer dan veertien miljoen passagiers.

Met de komst van de route is het mogelijk om in acht uur van Paramaribo naar Mexico Stad te vliegen. De vluchtduur van Paramaribo naar Panama City zelf zal 4,5 uur duren.

Promotie

Timothy Mendonça, directeur van Luchthavenbeheer, zegt dat Suriname momenteel zwaar gepromoot wordt in magazines op de luchthaven in Panama en op de vluchten van Copa Airlines. De wifi-code in de business lounge is ‘Surinam’. Ook op social media promoot de luchtvaartmaatschappij Suriname als haar nieuwste vliegbestemming.

Welcome Copa airlines to Suriname! ?

Geplaatst door Edmundo Bigiman op Zaterdag 6 juli 2019

Geplaatst door Irvin Ngariman op Zaterdag 6 juli 2019