Visser (38) verdronken in de Surinamerivier

surinamerivier, brug
De Surinamerivier. Foto ter illustratie. Foto: Benutzer

De 38-jarige visser Steven Lynch alias “Blaka” is donderdagmiddag ter hoogte van Braamspunt in de Suriname rivier verdronken. Dit meldt de Surinaamse politie in een persbericht.

De politie van Nieuw-Amsterdam kreeg omstreeks 16:55 uur een melding dat een visser in de rivier was gevallen en niet meer boven water was gekomen. Wetsdienaren deden de locatie aan, alwaar de 37-jarige bootsman Danny M. en twee andere vissers werden aangetroffen.

Danny verklaarde aan de politie dat hij met Steven en twee collega-vissers op de rivier voer. Steven zat op de rand van de boot. De rivier werd op een gegeven moment onstuimig. Hierdoor ontstonden er hoge golven, waardoor het slachtoffer in het water viel. Danny verklaarde dat hij de boot keerde om Steven te hulp te schieten, maar dat die al in de diepte was verdwenen.

De familie van het slachtoffer werd in kennis gesteld van het ongeval. Een gezamenlijke zoekactie van de politie en de vissers leverde tot in de late avond niet het gewenste resultaat op. De zoekactie naar het lichaam van Steven is nog steeds gaande.