Voorzitter AVD-Wandelmars uit felle kritiek op overheid en SLM

purcy olivieira, avondvierdaagse fernandes wandelmars
Foto: BVSS Facebook

Purcy Olivieira, voorzitter van De Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) die de Avondvierdaagse Wandelmars organiseert, uit felle kritiek richting de Surinaamse overheid en luchtvaartmaatschappij SLM. Volgens hem laat het land kansen liggen om de toerismesector te boosten met sporttoerisme. Het inschrijfgeld voor het evenement gaat daarnaast met 5 SRD omhoog.

Gemiste kans

In het Zondagsnieuws van Radio 10 zegt Olivieira “Ik denk niet dat wij bij sport moeten praten over een verhoging, maar van een lichte aanpassing per categorie met SRD 5. Los van de bijdrage van hoofdsponsor Fernandes komen er nog additionele kosten bij. We kunnen wegens de crisis ook niet rekenen op de overheidsbijdrage.” Juist hier ziet de voorman mogelijkheden met de Avondvierdaagse als stimulans voor de toerismesector. Volgens Olivieira lijkt het erop dat instanties zoals Stichting Toerisme Suriname en een bedrijf als SLM dat nog steeds niet door hebben.

“Het besef is er nog niet dat sporttoerisme geld kan opbrengen. Onze overheid werkt er ook niet aan mee om de AVD te brengen naar een grote toeristische attractie”, vervolgt de BVSS-voorzitter. Fernandes en Mc Donald’s hebben zich ook dit jaar weer gecommitteerd aan de Wandelmars als hoofdsponsor.

De 54e editie van het Wandelevenement zal gehouden worden van 4 tot en met 7 april. Inschrijven kan vanaf 17 maart.