Vrouw van visser die roof overleefde plotseling overleden

Sherwin Lovell and his wife Michelle Carol. Foto Guyana Chronicle.

De vrouw van Sherwin Lovell, de visser die de barbaarse piratenaanval overleefde door overboord te springen, is zondag plotseling overleden. De vrouw is ziek geworden nadat zij te horen heeft gekregen wat er op zee gebeurd was en dat haar partner hierbij mogelijk om het leven was gekomen.

“Nadat zij te horen kreeg dat ik dood was is ze in een heftige stresstoestand terecht gekomen. Ze is naar de dokter gegaan en die heeft haar behandeld. Toen ik eenmaal thuis was, was ze nog steeds ernstig ziek”, aldus de 33-jarige Lovell tegen de Guyana Chronicle.

Verlies

De man bladert met tranen in zijn ogen door een fotoboek met foto’s van zijn vrouw. “Ik hielt echt van haar”, zegt hij. De visser, die uren moest zwemmen en vijf dagen alleen door het moeras liep om te overleven, kreeg ik het ziekenhuis het advies om nog drie dagen te blijven om te herstellen.

Maar Lovell, wetende dat zijn vrouw ziek thuis lag, hielt dit niet vol en ging naar huis. “Als je van iemand houdt dan kan je iemand niet zo laten. Dus ik ben naar huis gegaan en heb voor haar gezorgd. Ik heb soep voor haar gemaakt, maar ze was niet in staat om te eten. En toen ik thee maakt deze morgen en dit aan haar wilde geven was ze plots overleden.” 

Lovell’s hart is gebroken en zegt dat sinds hij thuis is, hij nog geen volledige nacht goed heeft geslapen door de verwonding aan zijn hand. Hij probeert nu contact te zoeken met de familieleden van zijn vrouw in Demerara, Guyana, waar hij zelf ook vandaan komt.

Stoppen

Lovell, die al tien jaar lang vist en al enkele jaren in Suriname woont, zegt nu klaar te zijn met de zee en het vissen. Het drama heeft hem fysiek en emotioneel een heftig trauma opgeleverd. Hij zegt dat hij, zo gauw als hij kan, aan baan zal gaan zoeken om zichzelf van inkomsten te kunnen voorzien. De visser vraagt om assistentie. “Ik kan niet werken en ik heb verder niks en nu is mijn vrouw ook nog overleden. Ik wil mijn vrouw terug naar huis brengen. Ik heb hulp nodig.”

Mensen die Lovell willen bereiken en/of hem hulp kunnen bieden kunnen hem bereiken via 597-850-4503.