Vrouw vertrekt plots met dochter naar Nederland en laat Surinaamse vader met verdriet achter

steve gomperts, suriname
Steve Gomperts. Foto: Steve Gomperts

Steve Gomperts is normaal niet iemand die zijn privéleven op Facebook gooit, maar dit is een uitzondering. Hij kreeg de schrik van zijn leven toen hij van de moeder van zijn dochter een appje kreeg met de boodschap dat zij plots met Dakota naar Nederland is vertrokken. De Surinaamse fotograaf doet zijn verhaal op Facebook.

“We zijn gister vertrokken naar NL. En zijn net aangekomen. Ze maakt het goed en je mag haar altijd bellen. Zij zal jou ook bellen. Sorry dat het zo moest gaan maar het komt goed”, luidt het WhatsApp bericht wat de man onder ogen kreeg.

Steve, die volgens eigen zeggen niet de mogelijkheid heeft gehad om afscheid van zijn dochter te nemen, wilde er in eerste instantie niks over kwijt. Toch besloot hij dit alsnog te doen. “Ik was niet van plan “iets” te posten, maar dit is mijn manier om te proberen het verdriet te verwerken. Een ieder weet hoeveel Dakota voor mij betekende en wat voor betrokken rol ik als vader in haar leven betekende. Er is niets dat ik niet voor mijn princesje zou doen”, schrijft de 43-jarige fotograaf op Facebook.

Bijval

Op het sociale platform krijgt Steve veel bijval en tientallen mensen steken de vader een hart onder de riem. “Sterkte lief. Ze weet dat je haar super papa bent…niets kan dat veranderen… u are amazing and she knows”, schrijft Dwan Tjon A Loi. Ook Cheryl Stoffel spreekt de vader bemoedigende woorden toe: “Be strong dad….je bent er altijd voor haar geweest,koester de mooie momenten en blijf de vader die je altijd voor haar was.”

De oom van het meisje, een broer van Steve, schrijft op Facebook dat hij haar snel weer ziet. “Mis je al kootje, we hadden al plannen voor dit weekend bij Oma…ik hoop dat je t goed maakt en dat we gauw terug zien. Oom Tom.”

Trootst

Het is tot op heden onduidelijk waarom de vrouw plots naar Nederland is vertrokken. Steve zegt zelf dat het er niet naar uit ziet dat zij op korte termijn terugkeren. “Mijn troost is dat ik haar wel via app kan bereiken, but it’s not the same.”