Wederom aanrijding met dodelijke afloop in Suriname

bromfietser overleden, aanrijding, suriname, 20 april 2019
Foto: Facebook.

Gisteravond omstreeks 08.00 uur heeft zich wederom een aanrijding met dodelijke afloop voorgedaan in Suriname. Op de hoek van de Brigade Generaalweg-Zuid en de Pronkweg te Voorburg in het district Commewijne kwam een man op een bromfiets frontaal in botsing met een personenauto. De bromfietser overleed ter plaatste. 

Hoe de botsing precies heeft kunnen plaatsvinden is vooralsnog onduidelijk. Een ooggetuige laat aan DAGonline weten dat de situatie heel eng was om te zien. “Die bromfiets is gewoon total loss geraakt en alleen maar bloedsporen waren rondom het slachtoffer te zien”.

De ooggetuige zegt verder dat zij zich niet kan voorstellen dat verkeersdeelnemers in Suriname maar niet bewust worden van hun rijgedrag. “Zoveel voorlichting, zoveel aanrijdingen en toch dringt het blijkbaar niet door. Die bewustwording moet nu echt komen, want we blijven maar verkeersdoden optekenen en dat moet stoppen.”

Het aantal verkeersdoden voor 2019 in Suriname is met dit geval opgelopen naar 24. De politie heeft nog geen informatie verschaft omtrent het voorval.