Zoon vermoorde Monaliza Maynard (37) deelt hartverscheurend gedicht

Monaliza Poena Maynard, vermist, suriname
Monaliza Maynard.

De 17-jarige Jean-Rene, de zoon van de in oktober vorig jaar vermoorde Monaliza Maynard (37) uit Paramaribo, heeft een hartverscheurend gedicht voor zijn moeder geschreven. De tiener poste het gedicht met een pasfoto van Monaliza op Facebook.

“Soms denk ik, hoe zou het zijn als we samen zouden sterven, want ik ben moe van dit nieuwe leven. Nu leef ik voor niemand, ik leefde voor jou mam”, schrijft Jean-Rene.

De tiener vertelt over de gezamenlijke wens die hij had met zijn moeder. “We hadden samen een droom om ons eigen huis te bouwen. En je liet me achter mam. Waar ben je mam? Een droom. Verschijn alsjeblieft in mijn dromen en vertel me de waarheid over die avond. Vertel me alles. Ik huil elke nacht.”

Medeleven

Op het gedicht wordt met veel medeleven gereageerd. “We kunnen de plaats van mama niet in nemen. Maar we zullen er voor je zijn als je er voor openstaat. De dromen die jullie samen hadden kunnen nog waargemaakt worden. Ze leeft voor altijd voort in je hart. En ze zal je altijd blijven begeleiden in het leven. Ze heeft je opgevoed tot een sterke jonge man en ze zal je blijven begeleiden om een sterke wijze man te worden”, schrijft Arlette Louis – Maijnard.

Ook Carmelita Pollack toont haar mededogen. “Goedemorgen mijn lieve kleinezoon. Alles komt goed. Ik mis haar elke dag. Ze is de hele dag in mijn gedachten. Maar god waakt over haar. Love you.”

Ex-partner

Monaliza vertrok maandagavond 8 oktober vorig jaar omstreeks 19:00 uur op haar Yamaha brommer richting Zorg en Hoop en is nooit op haar bestemming aangekomen. Na onderzoek door de politie werd de 39-jarige ex-partner van de vrouw, Renold G., aangehouden als verdachte in de zaak. De man heeft bekend Monaliza te hebben gedood en haar lichaam daarna in brand te hebben gestoken.

De moord op de vrouw sloeg in de Surinaamse samenleving in als een bom. Op 15 oktober werd er voor Monaliza een stille tocht tegen vrouwengeweld gelopen door het ressort Geyersvlijt, waar de vrouw woonachtig was. Honderden mensen liepen mee in de mars.

Lees hieronder het volledige gedicht van Jean-Rene.

You've seen me #laughYou've seen me #cryAnd always you were there With meI may not have always said…

Geplaatst door Arjun Arjun op Maandag 22 april 2019