Zwarte dag in Suriname: vijf kinderen komen om het leven bij woningbranden

brandweer 2 juli 2019
Beeld: Gail Eijk.

Bij een woningbrand aan de Ellestraat, een zijstraat van de Ramgoelamweg, in het ressort Latour zijn vanochtend vier doden gevallen. Het gaat om vier kinderen in de leeftijdsklasse van 2, 3, 4 en 5 jaar. Dit meldt STVS-verslaggever Gail Eijk. Naar een vijfde kind zou nog gezocht worden. 

De journaliste schrijft dat de kinderen alleen thuis waren. Buren hoorde de kinderen gillen en hebben nog geprobeerd om hen te redden, maar het vuur was te hevig en zij konden geen doorgang vinden.

De brand trok veel bekijks van buurtbewoners. Veel van hen zijn aangeslagen.

Eerder op de dag viel er bij een andere woningbrand in het ressort Pontbuiten ook een dodelijk slachtoffer. Ook hierbij ging het om een kind.

Een trieste sfeer aan de Ellestraat, een zijstraat van de ramgoelamweg.Waar eerder op de ochtend reeds melding werd gemaakt van een brand waarbij een kind kwam te overlijden, zijn 4 kinderen in de leeftijdsklasse van 2, 3, 4 en 5 omgekomen bij deze brand. De kinderen waren alleen thuis.Buren hebben nog geprobeerd om de kinderen te redden.Zij hoorden de kinderen gillen.Maar het vuur was al te hoog en ze kwamen er niet doorheen.

Geplaatst door Gail Eijk op Dinsdag 2 juli 2019